Nieuw stuurgroeplid Fruitpact Kees de Kat

Nieuws Datum
06/12/2021
‘Vanuit FruitMasters zal ik Sjors Kruiper opvolgen als lid van de stuurgroep Fruitpact. Ik kijk er naar uit om zijn werk binnen Fruitpact voort te zetten. Mijn wortels liggen in het hart van fruittelend Nederland, Zetten. Inmiddels ben ik meer dan tien jaar werkzaam als algemeen directeur van fruittelerscoöperatie FruitMasters.

Onze coöperatie en haar bijna vierhonderd leden zijn stevig verankerd in de Nederlandse fruitteelt. Al sinds onze oprichting in 1904 halen we het beste uit mens en natuur. Iedere dag werken we met de natuur en telen we fruit, de mooiste en eerlijkste producten die er zijn. Met ons fruit kunnen consumenten altijd en overal ter wereld het beste uit zichzelf halen. Dat is de kracht van de coöperatie. Niet alleen met onze leden, maar met de gehele fruitsector en overheden. Want samenwerking heeft het coöperatieve model van oudsher in zich. We doen het samen met elkaar voor de ander. Daarom zijn wij trotse partner van Fruitpact.

Samen zorgen we voor verbinding en onderstrepen we het belang van de fruitsector voor de regio en daarmee het belang daarvan voor de Nederlandse economie. Want als fruittelers doen we zoveel meer voor de maatschappij dan alleen overheerlijk fruit telen. Dit blijkt alleen al nu we worden gegijzeld door de grootste gezondheidscrisis van deze eeuw. Een gezonde levensstijl voor iedereen is onze exit-strategie. Hierin is fruit de randvoorwaarde. Fruit dat duurzaam en lokaal is geteeld. En dat kan alleen in een gezonde sector met voldoende toekomstperspectief. Een sector die flexibel en slagvaardig is.

We staan aan de vooravond van veranderingen die de fruitteelt blijvend zullen veranderen op het gebied van precision farming en datagedreven technologie. Nederland is koploper als het gaat om technologische ontwikkelingen binnen Europa. Als we die positie willen vasthouden en concurrerend willen blijven in de markt, moeten we investeringen in deze ontwikkelingen voortzetten. Zo realiseren we een high tech kennisklimaat dat Europa ook in de toekomst voorziet van gezond fruit. Een constructieve samenwerking tussen Fruitpact en de Fruit Tech Campus is de katalysator voor dit klimaat. Door te blijven investeren in kennis, innovatie en educatie leggen we de basis voor de huidige én volgende generatie fruittelers.

Het is de taak van Fruitpact om aan de overheid te laten zien dat de fruitteelt al heel innovatief, duurzaam en vooruitstrevend is. We werken aan een vruchtbare toekomst en gaan de uitdagingen daarin niet uit de weg. Daar mogen we best trots op zijn.

 

‘Samen kom je het verst!’

 

Kees de Kat,
Algemeen directeur FruitMasters

Terug